Kauniainen, Metsät 2012

Kauniainen väreilee

Kauniaisten keskusta-alueen työmaa-aitojen ilme muuttui tänä keväänä radikaalisti yhteisöllisen katutaideprojektin myötä. Multicoloured Dreams organisoi Kauniaisten kaupungin kutsumana Designpääkaupunkijuhlavuoden kunniaksi näyttävän projektin, jossa niin nuoret kuin seniorit pääsivät vaikuttamaan omaan elinympäristöönsä.

Kuvia Kauniaisten projektista
Linkkiä klikkaamalla pääset selailemaan haluamasi ryhmän teoksia ja tunnelmakuvia.

Koulujen teoksia:  Kauniaisten lukio, Gymnasiet Grankulla Samskolan, Kasavuoren koulu, Kauniaisten kuvataidekoulu

Granipäivän tuotoksia:

Aimo Suopungin & Satu Kettusen runoteos:

Otto Maja:

Seniorit:

Kauniaisten kauppakeskuksen Granin yrittäjiä ja asiakkaita oli jo pitkään häirinnyt kävelykadun laidalla oleva sotkuinen aita. Välineeksi aidan piristämiseen valikoitui mainosten sijasta tällä kertaa katutaide, jolla elävöitettiin luontevasti arkea ja elinympäristöä. Myös maalaustapahtumat itsessään olivat värikkäitä tapahtumia niin tekijöille kuin ohikulkijoille.

Multicoloured Dreams uskoo ja toivoo, että kokonaisvaltaisen, myös “tavallisten ihmisten” tekemän designin rooli tulee kasvamaan ja vahvistumaan pääkaupunkiseudulla.
Kauniaisten keskusta-alueen työmaa-aitaprojekti sisälsikin keskustan visuaalisen ilmeen elävöittämisen lisäksi myös yhteisöllistä ja osallistavaa toimintaa alueen asukkaille. Ryhmätyöskentelyn lisäksi esimerkiksi Granipäivänä olivat kaikki granilaiset tervetulleita kaunistamaan Promenadin ja Kauniaistentien kulmassa sijaitsevan parkkipaikan rakennustyömaa-aitaa ohjatusti.

Teemana Metsät

Kaikkien työmaa-aitojen teokset yhdistävästä kattoteemasta oli käynnissä kaikille avoin äänestys joulukuun 2011 aikana Kauniaisten kirjastossa, uimahallilla, kaupungintalolla, Villa Junghansissa ja projektiin osallistuvilla kouluilla. Teemavaihtoehdot poimittiin samaten Kauniaisten asukkaiden mielipidekyselystä, jossa oli haettu tietoa positiivisiksi koetuista asioista omassa asuinympäristössä. Äänestyksen ylivoimaiseksi voittajaksi nousi teema “Metsät” (55 % äänistä).

Projektiin osallistuivat oppilasryhmät Kauniaisten lukiosta ja Kasavuoren koulusta, Gymnasiet Grankulla Samskolanista, Kauniaisten kuvataidekoulusta, ja kaksi eläkeläisryhmää, joista toinen yhdistettiin Grankulla Svenska Pensionärerin ja Kauniaisten suomalaisten seniorien riveistä. Toinen senioriryhmä K65 Crew kutsuttiin mukaan Tapiolasta.

1 thought on “Kauniainen, Metsät 2012

  1. Pingback: Kauniainen väreilee | Multicoloured Dreams

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s