MCD got featured in the Sponda website

Here is the link

Taidetta City-Centerin työmaa-aitoihin

Katutaide elävöittää tänä syksynä rakennustyömaiden harmaat aidat Helsingissä. Spondan City-Centerin työmaalle tuovat väriä neljä teosta, joista ensimmäinen, Tuijota ja tirkistele, on jo lähes valmiina kaupunkilaisten iloksi. Se kuvaa hahmoja, joita kaduilla liikkuu.

Tutkija, sosiologi Pauliina Seppälä sai ajatuksen rakennustyömaita ympäröivien aitojen kaunistamisesta uniikeilla taideoteoksilla. Hän kutsui Facebookissa asiasta kiinnostuneita visualisteja toteuttamaan ideaa ja ryhtyi yhdeksi hankkeen tuottajista. Projekti sai nimekseen Multicoloured Dreams, värikkäät unelmat.

Teosten tekniikka on vapaa, ja töiden ainoa vaatimus on, että töiden tulee olla hengeltään myönteisiä. Taide tulee työmaaseiniin kaupungin julkisivuasiantuntijoiden ja kiinteistöomistajien luvalla.

City-Centerin työmaata ympäröivät pian Riikka Kurjen hylkeet, Meri Mortin ja Susanna Alanteen Unissakävelijät, Thomas Weissmanin Pitkäjalkainen lintu sekä jo viimeistelyvaiheessa oleva Satu Maarasen ja Vappu Tuomiston Tuijota ja tirkistele -teos. Kuvittajat jatkavat työtään joka ilta, tietysti sään ehdoin.

Poikkitaiteellista kuvaa

taideaita_SK_5266xs.jpg

Kuvat ovat poikkitaiteellisia, ja niiden tekijät edustavat useampia visuaalisia aloja. City-Centerin työmaan kuvittajista Riikka Kurki on graafinen suunnittelija, Vappu Tuomisto dokumentaristi, Satu Maaranen vaatesuunnittelija, Thomas Weissaman kulttuurin tuottaja, Meri Mort ja Susanna Alanne taidekasvattajia.

Projektin kaksi muuta tuottajaa, arkkitehti Kavita Gonsalves ja taidekasvattaja, kuvittaja Satu Kettunen uskovat kuvataiteen tuovan kaduille jotain uutta ja mahtavaa.
– Haluamme osoittaa, että katutaide on perinteistä graffitia monipuolisempaa. Se on korkeatasoista ja tarjoaa katseelle vaihtoehdon mainosten täyttämässä katukuvassa. Annamme mahdollisuuden kuvastolle, joka on tehty puhtaasti kaupunkilaisten iloksi.
– Toivomme ihmisten näiden kuvienkin kautta havaitsevan, että kaupunki on kiva paikka asua. Myös reitin, jonka kulkee joka päivä, voi nähdä uudella tavalla, kun pitää silmät auki.

Tutkimusmatkalle

Taideteokset värittävät keskusten katukuvaa rakennustöiden valmistumiseen asti. Sen jälkeen ainakin osa niistä menee tuomaan iloa esimerkiksi syöpäsairaille lapsille.

Työt numeroidaan valmistumisjärjestyksessä. Työryhmän blogista löytyy kartta, joka ohjaa tutkimusmatkalle katutaiteeseen. Blogin osoite on mcdreams.wordpress.com.

Kaikki mukaan lähteneet visualistit tekevät hankkeessa vapaaehtoistyötä. Materiaalin töihin ovat lahjoittaneet sponsorit.
Tällä hetkellä koko keskustaan 28 suunnitellusta teoksesta on valmiina tai työn alla puolet, ja loput valmistunevat viikon 35 loppuun mennessä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s